AKCIJA! Besplatna dostava za porudžbinu preko 3000 dinara 🚚

Dečja kozmetika. Opasna ili bezbedna?

Većina nas misli da je dečja kozmetika sigurno čista, nežna i ne sadrži ništa štetno. Ja sam isto tako mislila pre 6 godina dok nisam postala majka.

Tokom trudnoće sam počela da sve više obraćam pažnju na dečju kozmetiku.

Za mene je bilo jako negativno otkriće da je veliki procenat dečje kozmetike veoma agresivan, istanjuje zaštitni sloj kože i potencijalan je alergen. Tokom stalnog korišćenja takvi sastojci mogu da dovedu do ✔suvoće,✔ crvenila, ✔alergije, ✔kontaktnog dermatitisa koji utiče na život cele porodice i na odrastanje dece.

U to vreme pre 6 godina u Srbiji uopšte nije bilo izbora bezbedne kozmetike za decu. Govorim o običnim radnjama, supermarketima, drogerijama i td.

I sada ne mogu da kažem da se situacija mnogo promenila. 

Na primer, po preporuci u porodilištu, mi kao odgovorni roditelji smo kupili za novorođenče M…… i nije bitno što je gel koštao 20 evra.
Za bebu smo hteli samo najbolje.

Ali kakvo je bilo otkriće kada je ova skupa kupka posle otvaranja počela da smrdi na strašnu 🤮sintetiku. .
Ja sam se u to vreme već bila navikla na svoju prirodnu kozmetiku za odrasle i nisam ni na jedan sekund mogla da pomislim da dečja krema može da sadrži sve to što ja kao odrasla osoba izbegavam u u svojoj kozmetici.

Lekcija je bila skupa ali vredana.

M…… je odmah završila u đubretu. A ja sam otišla da na internetu potražim bezbednu dečju kozmetiku.

I svi ti brendovi za koje sam mislila da su dečji a to znači da su potpuno bezbedni na kraju su se našli na mojoj Crnoj listi. 

Jedan poznati pedijatar u Rusiji Dr. Komarovski kaže: dečja koža je značajno tanja od odrasle, zbog toga više upija kozmetičke sastojke koji jako često negativno utiču na stanje kože, skupljaju se na koži i dovode do iritacija, svraba, dermatitisa.

I to je istina jer koža je organ koji diše! Organ koji se formira do 12 godine života!

Zapamtite to, do 12 godine života koža kao organ se tek formira! 

Kozmetika treba da štiti i neguje nežnu dečju kožu a ne da joj šteti!