fbpx

AKCIJA! Besplatna dostava za porudžbinu preko 3000 dinara 🚚

Eterično ulje EUKALIPTUS 10 ml

720.00 рсд

 

 

Inhalacija, lokalno nanošenje na kožu i dodavanje u kupke su jedni od načina korišćenja. Inhaliranjem u trajanju od trideset minuta, tri uzastopna dana dolazi do smanjenja bolova i krvnog pritiska. Takođe inhalacija pomaže u lečenju, kašlja, prehlade, astme i bronhitisa. Razblaženo ulje eukaliptusa može se nanositi na kožu kako bi pomoglo u lečenju artritisa i čireva na koži. Pomaže u smanjenju bola, otoka i inflamacije.

  • Naziv proizvoda: Etarsko ulje eukaliptusa
  • Opis proizvoda: 100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje
  • Latinski naziv: Eucalyptus Globulus
  • Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
  • Korišćeni deo biljke: Lišće
  • Zemlja porekla: Indija

 

Eukaliptus je zimzeleno, visoko drvo iz porodice Myrtaceae. Raste u Australiji i Tasmaniji ali danas se gaji u mnogim zemljama sveta.Esencijalno ulje eukaliptusa koristi se u farmaceutskoj, kozmetičkoj, hemijskoj i prehrambenoj industriji. Zahvaljujući antiseptičkim, antihiperglikemijskim, antiinflamatornim i antioksidantnim dejstvima, ovo ulje ima široku primenu. Glavna komponenta odgovorna za njegov karakterističan miris jeste eukaliptol.

Primena
Inhalacija, lokalno nanošenje na kožu i dodavanje u kupke su jedni od načina korišćenja.
Inhaliranjem u trajanju od trideset minuta, tri uzastopna dana dolazi do smanjenja bolova i krvnog pritiska. Takođe inhalacija pomaže u lečenju kašlja, prehlade, astme i bronhitisa.Razblaženo ulje eukaliptusa može se nanositi na kožu kako bi pomoglo u lečenju artritisa i čireva na koži. Pomaže u smanjenju bola, otoka i inflamacije.

Napomena
Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena.
Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti.
Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranupodlaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja.U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode.
Ulje ne treba da koriste deca mlađa od dvanaest godina, osobe sa visokom pritiskom i epilepsijom.

Način čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broji rok upotrebe su označeni naambalaži proizvoda.

 

 


Kedrova priča – mesto gde ZDRAVA NEGA počinje
PROBRANA – BEZBEDNA – DELOTVORNA
Organska – veganska – nije testirana na životinjama – bez štetne hemije – bez silikona – ekološka – biorazgradiva ambalaža – bezbedni sastojci – aktivna kozmetika

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Eterično ulje EUKALIPTUS 10 ml“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični proizvodi