AKCIJA! Besplatna dostava za porudžbinu preko 3000 dinara

KP Kedrovi pinjoli Organic 300 gr

(1 recenzija korisnika)

Cena:

2490 RSD

Divlje iznad organskog! Iz dalekog Sibira u vašem domu super hrana – kedrovi pinjoli. Ovaj jedinstveni plod pozitivno utiče na hormone, energiju, snagu, raspoloženje i celokupno zdravlje čovekovog organizma. 

 

  1. – 100% divlji, prirodni, sirovi pinjoli iz Altaja, regije u Sibiru.
  2. – Kedrovi pinjoli iz Sibira su najskuplji i najkorisnije semenke na svetu.
  3. – Imaju prepoznatljivu aromu, tekstura je hrskava, visok sadržaj ulja, visok sadržaj proteina, vitamina i minerala.
  4. – Garantovano poreklo – garantovana čistoća.
  5. – Prirodni antioksidant divljeg porekla.
  6. – Nutritivna i lekovita vrednost pinjola: u jezgru sadrže 64% masti, 15% ugljenih hidrata, 19% azotnih materija, 2% mineralnih elemenata.

 

Sibirski kedar je veličanstveno drvo koje raste u nepreglednim predelima tajgi dalekog Sibira. Nije poznat samo zbog svoje visine i lepote tokom cele godine, već i zbog korisnosti svojih plodova, kedrovog ulja, smole koja ima prijatan, karakterističan i umirujuć miris, čak i orahove ljuske se koriste u narodnoj medicini. Jedan od najvećih benefita sibirskog kedra su pinjoli, jestive semenke iz šišarki. Berbe se obavljaju ručno u zabačenim i čistim delovima šuma kedrova.

Sibirsko-atlajska kedrova šuma ima svoju mikro klimu. To je svojevrsna fabrika kiseonika, natopljena negativnim jonima i fitocidima, idealno okruženje za zdrav odmor i život čoveka. Vazduh u kedrovoj šumi je praktično sterilan, a ova biljka je vrlo cenjena u Rusiji jer su njena svojstva jedinstvena, štite i pomažu celokupnom organizmu. Vodeći stručnjaci u Rusiji savetuju da se pinjole uključe u ishranu svih ljudi. 

 

SASTAV I NUTRITIVNA VREDNOST:

Zrna pinjola su bogata vitaminima B, vitaminima A, E i K, kao i gvožđem, fosforom, cinkom, magnezijumom, bakrom i manganom. Sadrže 19 aminokiselina, među kojima je 8 esencijalnih za čoveka: leucin, izoleucin, lizin, metionin, treonin, triptofan, valin, fenilalanin. Ljudsko telo ne može da ih sintetiše samostalno, ali su neophodne za razvoj mišića, elastičnost ligamenata, kože i tetiva. Zahvaljujući tolikom broju korisnih supstanci, pinjoli jačaju kardiovaskularni i imuni sistem i korisni su tokom virusnih bolesti. Semenke su veoma korisne za dijabetičare: kod dijabetesa želite ugljene hidrate i slatku hranu, a pinjolii smanjuju taj osećaj.

Nutritivna i lekovita vrednost pinjola: u jezgru sadrže 64% masti, 15% ugljenih hidrata, 19% azotnih materija, 2% mineralnih elemenata. Poboljšavaju sastav krvi, pomažu normalnom funkcionisanju nervnog sistema, blagotvorno utiču na kožna tkiva, ublažavaju anemiju…

Jezgro pinjola sadrži puno dijetetskih vlakana i visokokvalitetne prirodne biljne proteine. Ovo čini pinjole nezamenljivim za vegetarijance i ljude koji, iz bilo kog razloga, ne jedu mesne i biljne proizvode.  Za lečenje i prevenciju prehlade preporučuje se uključivanje u ishranu pinjola. Plodovi imaju svojstva iskašljavanja, podržavaju imuni sistem i pomažu u oporavku. 

Pinjoli pozitivno utiču na: insulinsku rezistenciju i dijabetes, smanjenje telesne težine, spavanje, holesterol, srce i krvne sudove, mogu ih uzimati deca, stariji ljudi, trudnice i dojilje…

 

NAČIN UPOTREBE:

Potencijalna šteta kada koristite pinjole u ishrani može da nastane samo ukoliko se prejedete pinjolima. Preporučena dnevna količina pinjola za odrasle osobe je 25-30g dnevno. Ako su ove vrednosti znatno prekoračene, može se razviti takozvani „sindrom borovih usta“. Glavni simptom ove bolesti je metalni ili gorak ukus u ustima. Stanje može trajati od dva dana do dve nedelje, ali će proći samo od sebe. Za decu i starije osobe dovoljna je količina od 10-15g dnevno.

Alergije: Dr Oleg Togoev, medicinski direktor Klinike GMS, alergolog-imunolog, pedijatar Od svih semenki, pinjoli se smatraju najbezbednijim, ali ipak mogu biti alergični. Ponekad uzrok alergija leži u ljudskom faktoru. Nepravilno skladištenje dovodi do činjenice da u pinjolima počinju da se proizvode toksične supstance, na koje telo može reagovati alergijom na hranu. Ako je ukus oraha gorak, sa blagom kiselošću, plod je pokvaren.

Pinjoli se mogu staviti u salate od povrća, posipati meso i ribu, dodati u jogurt ili sveži sir, grickati same, preporučujemo svakodnevno korišćenje u vašoj ishrani.

Čuvati na tamnom i suvom mestu.

Prilikom izbora pinjola obratite pažnju na boju: boja oljuštenih semenki je svetla, gusto, bez suvih čestica na samom plodu. Ako proizvod miriše na buđ, ovo je loš znak. Niska vlažnost, nedostatak svetlosti i niska temperatura pomažu u očuvanju korisnih svojstava proizvoda dugo vremena. Ako zamrznete seme, možete povećati njihov rok trajanja za 6-8 meseci.

Opcije pakovanja za pinjole:

  1. KP Kedrovi pinjoli Organic 100 gr
  2. KP Kedrovi pinjoli Organic 500 gr

 

Opis

Sastav: 100% Pinus Sibirica (divlja pinjola organski sertifikovana pinjola sibirskog kedra)

Pročitajte više u članku: “Pinjoli: prednosti, recepti i koliko možete jesti dnevno

Dodatne informacije

Težina 300 g
Brend

Kedrova priča

1 recenzija za KP Kedrovi pinjoli Organic 300 gr

  1. Milica Brkic

    Pinjole obožavam! Ali stvarno, naći prave je prava muka – sveže, bez gorčine, čiste i u vakuum pakovanju da ne pokupe vlagu ili buđ. Na pijaci su jeftinije, ali kvalitet je užasan. Otkad kupujem ovde, skoro godinu dana, svaki put su savršene! Moja četvorogodišnja ćerka ih takođe obožava, a ja sam mirna jer znam šta joj dajem.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Certifikati

Certifikati

Slični proizvodi

Koristimo cookie da bismo poboljšali iskustvo našeg veb sajta. Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti cookie. Ako nastavite da pretražujete ovaj sajt, prihvatate našu upotrebu cookie.