Opis
Sastojci: 100% organski samleveni blanširani badem
- Organsko Superior sicilijansko bademovo brašno (bezglutensko brašno)
- Dolazi direktno sa plantaža Sicilije i strogo se kontroliše na sve tipove kontaminacija uključujući aflatoksine
- Garantovano poreklo i svežina
- Posebna sorta badema Tuono, nadaleko poznata po svom aromatičnom i slatkastom ukusu
- Brašno od badema je izvor proteina, bogato je vlaknima, ima jako nizak udeo ugljenih hidrata i šećera i prirodno ne sadrži gluten
Način primene:
U većini recepata bilo za slatke poslastice ili različita peciva, obično pšenično ili drugi žitno brašno možete jednostavno zameniti bademovim brašnom u istoj količini. Popularan je izbor za mešavine bezglutenskih i paleobrašna – posebno se dobro slaže sa drugim alternativnim brašnima kao što su kokosovo brašno i tapioka. Jedino što će testa u kojima se koristi biti malo teža za rad od glutenskih brašna. Upravo je gluten ono što običnim brašnima daje svojstvo rastegljivosti i zadržava više vazduha, što pomaže da se pekarski proizvodi dižu. Međutim, baš zato u našem probavnom traktu pravi blagi haos, čak i kad nismo intolerantni na gluten i ne osećamo direktne simptome.
Sa bademovim brašnom, nekim izvorom masti, vodom ili mlekom, i tečnim zaslađivačem (tipa kokosovog sirupa), dobićete testo koje može da se razvlači i oblikuje, samo je potrebno malo više strpljenja. Ono što na ovaj način dobijate jeste nutritivno bogato pecivo, hleb, palačinku, vafl, mafin i slično, koje nema gluten, bogato je vlaknima, proteinima i sadrži mnogostruko manje ugljenih hidrata i šećera od standardnih alternativa.
Recenzije
Još nema komentara.